Vader en zoon

Vader en zoon

dinsdag 18 oktober 2011

Charlotte en Rik op bezoek

Vorige week donderdag kwam dan eindelijk ons eerste bezoek over de vloer ... Charlotte en Rik !
Na een fantastische rondreis te hebben gemaakt doorheen het ganse land (Johannesburg, Drakensbergen, Durban, Port Elisabeth, Graaff-Reinet !, Cape Agulhas, Hermanus) eindigden Charlotte en Rik hun reis in Kaapstad. Ideaal om samen de stad verder te verkennen. Stond op de agenda : Bo-Kaap, de Tafelberg, rondrit rond de Cape Peninsula, Cape Point en Kaap de goede Hoop, de Constantia Wijnlanden, the Old Biscuit Mill en in het centrum van Kaapstad Longstreet en Kloofstreet. Zoals je merkt ... die vroege vogels gunden ons geen moment rust ;-) !


Kamiel geniet van de aandacht die hij krijgt van Charlotte en Rik
Hout Bay 
Zeehond gespot in Hout Bay
Tijdens onze rondrit op het Kaapse schiereiland genoten we van prachtige vergezichten op de Chapman's Peak Drive en kwamen we terecht in het vissersdorpje Hout Bay waar we zeehonden tussen de vissersboten ontdekten.

Chapman's Peak Drive
In het natuurpark van Kaap de Goede Hoop botsten we op een groep Bobbejanen (Bavianen) die de weg versperden richting Cape Point het meest zuidelijke punt van het schiereiland.


Wegenwerken uitgevoerd door bavianen
Kaap de Goede Hoop vanuit Cape Point
Charlotte en Rik op Cape Point

Daarna zetten we koers verder richting de Kaapse wijndomeinen van Constantiaberg, waar we met zijn allen John Platters wijntest met glans hebben doorstaan.
Groot Constantia wijndomein

Ook Kamiel doorstond de wijnproeving met glans

Manor House van Groot Constantia in typische Kaaps-Hollandse stijl
En om af te sluiten zijn we zoals het een echte toerist betaamt 's avonds uitgebreid (voor de één al iets uitgebreider dan voor de ander) de gastronomie van het Afrikaanse continent gaan verkennen.
In Mama Afrika


De ochtend van hun vertrek ben ik met Charlotte en Rik nog gaan genieten van een uitgebreid ontbijt in the Old Biscuit Mill, een zaterdagse markt in een Victoriaans halfopen gerenoveerd fabriekspand in Woodstock, één van de buitenwijken van Kaapstad. 

Van een koffietje slurpend op het hippe bio-evenement van hét moment in Kaapstad
The old biscuit mill : the place to be in Cape Town 
Nadien volgde nog een korte wandeling in het stadscentrum van Kaapstad met Longstreet, Kloofstraat en de Green Market Square als hoogtepunten.

Ben blij niet de enige te zijn die zich laat verleiden door de Afrikaanse marktjes ...
Charlotte en Rik ... merci voor de tweedaagse ... en Kamieltje mist jullie al !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten