Vader en zoon

Vader en zoon

dinsdag 18 oktober 2011

Kamieltjes eerste dagen in Kaapstad

Ondertussen een kleine maand ver en we zijn het (Zuid-)Afrikaanse ritme al helemaal gewoon geworden … wat ook helemaal niet moeilijk blijkt te zijn ! Bruno gaat tijdens de week werken in het Sport Science Institute hier om de hoek in Newlands en Kamieltje en ik proberen dan af en toe eens de nabije omgeving in en rond Kaapstad te verkennen. In het weekend trekken we er meestal met ons drieën voor een ganse dag op uit. Kamieltje stelt het hier prima : hij slaapt goed (vooral ’s nachts), drinkt flink met op geregelde tijdstippen een natte pamper als gevolg en kan iedereen doen smelten met zijn schattige (soms schater-) lachjes en kirrende babygeluidjes. Ondertussen hebben we hier ook al een aantal vrienden (op reis in Zuid-Afrika) over de vloer gehad alsook oude bekenden of nieuwe bekenden in en rond Kaapstad tegen het lijf gelopen. Ideaal om samen te genieten van het aangename klimaat, het heerlijke eten en de lekkere wijnen. Met andere woorden stof genoeg om een blog bij te houden. Waar zou ik beginnen … ?




Stellenbosch : één van onze eerste uitstapjes ging richting de gekendste wijnstreek van het land. Samen met Ellen, een Vlaamse assistente pediatrie die hier ook in Kaapstad werkt, zijn we Maarten en Michael gaan bezoeken in Stellenbosch. Maarten, een collega fysio van Bruno die al wat langer in Zuid-Afrika vertoeft, kon ons zonder veel moeite een aantal van ’s lands beste wijnhuizen leren kennen. Zo kwamen we terecht op het prachtige terras van wijnhuis Delaire met uitzicht op de wijnvelden en het gebergte (zoals in de boekskes)  en genoten we van een culinaire avond in het restaurant van wijnhuis Die Kleine Zalze. Ook Kamieltje genoot volop van alle aandacht die hij van zijn fans mocht ondervinden ! De compagnie, wijnen en omgeving vielen danig in de smaak dat we dit de komende weken zeker nog eens overdoen!

Uitzicht van op terras van wijnhuis Delaire


Papa proeft van een heerlijk wijntje
Ook Kamiel kan er al wat van : even ruiken ...
wat mengen ...
mmmh ... niet slecht
Kamiel en zijn fan Maarten

Bruno en Ellen op wijnproeving bij Delaire
Etentje in Die Kleine Zalze met Maarten, Shaundry, Michael, Ellen en Bruno

Ook Kirstenbosch is een echte aanrader. Vergezeld door Bruno’s Zuid-Afrikaanse collega’s genoten we van een namiddagje chillen in de botanische tuinen van Kaapstad. De Kirstenbosch National Botanical garden werden in 2004 Zuid-Afrka’s zesde item op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier komen elke zondagmiddag vele gezinnen met hun kinderen samen om te picknicken en vanaf november te genieten van de swingende opluchtconcerten die worden gehouden in het park. Wij zullen zeker van de partij zijn !

Kirstenbosch


Bruno en Hayden in Kirstenbosch
Bruno en Kamieltje in Kirstenbosch

Verder ben ik met Kamieltje tijdens de week Kaapstad verder gaan verkennen. Alvast niet te vergeten is ons namiddagje in Camps Bay, het mondaine badstadje dat tussen de Atlantische oceaan en de Tafelberg ligt verscholen. Een prachtig decor om met kleine Kamiel op het strand te gaan wandelen en ideaal om daarna op een terrasje onze dorst te lessen en te genieten van de mooiste zonsondergang ooit. Blijkbaar is het badplaatsje ook gekend bij onze bekende medemensen, want zonder ik het wist zat ik oog in oog met Anthony Hopkins van mijn drankje te nippen !

Ook shoppen in Kaapstad mocht op mijn TO-DO-list niet ontbreken. Iets wat Kamieltje nu al duidelijk wat minder ligt. Onze strooptocht in het V&A Waterfront shoppingcenter eindigde op het terras van het Belgische restaurant-café Den Anker, waar je alle gekende gerechten en bieren van België kunt bestellen met één van de mooiste uitzichten op de Tafelberg op de achtergrond. Kamieltje zijn melkje en voor mij heerlijke Belgische garnaalkroketten !


Kamieltje met de Clock Tower op achtergrond
Tafelberg en Kaapstad van op terras Den Anker
Ondertussen hebben we ontdekt dat we niet de enige Belgen zijn die momenteel in Kaapstad voor langere tijd vertoeven. Zo hebben we kennis gemaakt met Billy en Geraldine die in het prachtige Blauwbergstrand op enkele kilometers van Kaapstad-city wonen. Zonsondergang met de majestueuze contouren van de Tafelberg van op 'hun' goudgele strand met blauwgroene oceaan is een lust voor het oog.

Met ons drietjes op Blauwbergstrand
De Tafelberg van op Blauwbergstrand









1 opmerking:

  1. Hopsadee, ik ben fan van de blog! ;-) En ja, het enthousiasme om af te komen is alweer wat aangewakkerd!

    Kamieltje, zeg eens tegen uwe papa dat hij nog eens moet skypen aub. Ik heb niet voor niks geïnvesteerd in een nieuwe laptop met camera...;-)

    Bertos.

    BeantwoordenVerwijderen